Penjaga kucing kantoi semasa keluarga bercuti

 Mencari orang yang sesuai untuk menjaga haiwan kesayangan anda apabila anda pergi boleh menjadi tugas yang sukar. Lagipun anjing, kucing, guinea pig atau arnab anda benar-benar ahli keluarga yang lain dan anda ingin memastikan mereka dijaga dengan betul.


Namun seorang wanita yang mengupah penjaga kucing mempunyai pengalaman pelik selepas kucing keluarga itu secara tidak sengaja datang bercuti bersama mereka. Malangnya penjaga kucing itu tidak menyedari moggie itu hilang, lapor Mirror.

Ini membawa kepada pertukaran yang agak janggal kerana penjaga kucing mula berbohong apabila pemilik bertanya khabar kucing itu. Ibu kepada dua anak Meagan, yang tinggal di Idaho, menjadi viral di TikTok selepas dia mendedahkan kucing mereka Figgy telah menyelinap ke dalam van perkhemahan mereka semasa perjalanan perkhemahan mereka.

Selepas pada mulanya merancang untuk menghantarnya pulang ke rumah bersama seorang rakan, mereka memutuskan untuk membiarkan moggie tinggal - kerana dia kelihatan menikmati perjalanan itu. Malah, Meagan berkata dia berkelakuan lebih baik semasa berkhemah berbanding kebiasaannya di rumah - jadi itu satu kelebihan.

Tetapi dia membuatkan orang ramai terkesima selepas berkongsi pertukaran yang agak pelik yang didakwanya dilakukannya dengan pengasuh kucing itu. Di dalamnya, dia menghantar mesej: "Hei! Bagaimana keadaan kucing itu?," mengetahui bahawa moggie telah menyelinap ke dalam karavan, dan sedang bercuti bersama mereka.


Tetapi penjaga kucing itu nampaknya menjawab: "Hebat! Baru sahaja memeriksanya, dia sangat manis."

Nah, itu janggal. Meagan terus terang menjawab: "Dia menyelinap masuk ke dalam perkhemahan kami," bersama-sama dengan gambar kucing nakal itu. Videonya yang memperincikan pertukaran itu mendapat lebih daripada 400,000 tontonan dan membuatkan penonton terhuyung-huyung mendengar tuntutan daripada penjaga kucing itu.

Seorang penonton mengulas: "Saya pasti akan mendapat pengasuh kucing baharu." 

Seorang lagi menulis: "Penjaga kucing mungkin menyangka dia meninggalkan kucing itu dan tidak mahu memberitahu anda. Dia mungkin terkapai-kapai mencari kucing itu."

SUMBER

Comments

  1. Kucing yg setia pada tuannya.. 😀

    ReplyDelete
  2. Bijak sgt Moggie tu.. mst dia tau yg catsitter dia tu x brp nk betul kot.. hehehe

    ReplyDelete
  3. hahahah kantoi disitu. nak nipu pun agak2lah ye

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Adakah Kentang Putar Sihat?

Kesan sampingan menderma darah